ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура звинуватила поліцію у бездіяльності під час кривавих подій в Крюківщині

Порушено справу про службову недбалість.

Прокуратура звинуватила поліцію у бездіяльності під час кривавих подій в Крюківщині
Фото: facebook.com/dmytro.linko

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) стосовно співробітників Києво-Святошинського відділу облуправління поліції в зв'язку із загибеллю людини, яку вбили 4 вересня в селі Крюківщина під час захоплення місцевого підприємства.

Про це повідомляється на сайті облпрокуратури.

"Співробітникам відділу стало відомо про можливі протистояння і зіткнення з участю сотні озброєних людей на території товариства майже за добу до початку подій. Однак працівники поліції не відреагували належним чином на неодноразові повідомлення про зухвале захоплення підприємства - вони не протистояли і не втручалися в незаконні дії озброєних осіб. У підсумку, бездіяльність правоохоронців призвела до вбивства людини. І навіть після цього вони не змогли оглянути місце події з метою виявлення знаряддя злочину, а також своєчасно затримати людину, яка вчинила смертельні постріли", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура збирається вивчити дії кожного з правоохоронців.

Нагадаємо, вранці в неділю невідомі вчинили напад на охоронців однієї з фірм, розташованої в с.Крюківщина, Києво-Святошинського району. Метою нападу було захоплення підприємства "Хімакс". У результаті інциденту одна людина загинула, ще одна травмована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram