ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві на Майдані вшанували пам'ять Павла Шеремета

На мітинг-реквієм прийшли активісти, журналісти, політики та друзі загиблого.

Кілька сотень людей зібралися на Майдані Незалежності в Києві, щоб ушанувати пам'ять загиблого в середу вранці журналіста Павла Шеремета. На мітинг-реквієм прийшли активісти, журналісти, політики та друзі загиблого.

Серед присутніх були народні депутати Рефат Чубаров, Мустафа Найєм, керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, один з лідерів партії "Демократичний альянс" Василь Гацько, кілька відомих журналістів, білоруські опозиційні активісти.

Співчуття рідним і друзям загиблого висловили можновладні українські чиновники. Голова Нацполіції, генпрокурор, спікер Верховної Ради і президент Порошенко заявили про необхідність якнайшвидшого розслідування і застосування всіх ресурсів для цього.

Жителі Києва приносили квіти на перехрестя вулиць Франка і Хмельницького, де в результаті вибуху бомби загинув Шеремет.

Нагадаємо, вибух прогримів о 7:45, коли Шеремет їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але згодом він помер. Саморобний вибуховий пристрій закріпили на днище автомобіля. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль, у якому їхав Шеремет, належав його цивільній дружині, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версії про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Павла Шеремета поховають у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram