ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура оскаржила умовний вирок бійцю АТО за зґвалтування

Потерпіла і прокурор наполягали на призначенні реального позбавлення волі.

Прокуратура оскаржила умовний вирок бійцю АТО за зґвалтування
Фото: Макс Требухов

Прокуратура оскаржила рішення Іванківського районного суду Київської області, який засудив бійця антитерористичної операції до умовного терміну за зґвалтування неповнолітньої.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

"Прокуратура не згодна з таким рішенням суду і вважає, що судом не повною мірою враховано те, що обвинувачений не визнав провину в скоєному злочині ні під час досудового розслідування, ні в суді. Також не може залишатися без уваги той факт, що цей злочин військовослужбовець скоїв у стані алкогольного сп'яніння і відносно неповнолітньої. Крім того, в судовому засіданні потерпіла і прокурор наполягали на призначенні правопорушникові тільки реального позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Принципово не погоджуючись із вироком суду, прокуратура оскаржила незаконний вирок в апеляційному порядку.

Нагадаємо, суд засудив учасника АТО до двох років випробувального терміну і штрафу в розмірі 3 тис. гривень за зґвалтування неповнолітньої дівчини.

7 липня Верховна Рада ухвалила закон "Про амністію в 2016 році", яким, зокрема, звільняються від відбування покарання бійці АТО, котрі вчинили злочини, що не підпадають під категорію особливо тяжких.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram