ГоловнаСуспільствоЖиття

Сестра Сенцова відмовилася від російського громадянства і живе в Межигір'ї, - ЗМІ

Наталія Кончева народилася і прожила в РФ 26 років.

Сестра Сенцова відмовилася від російського громадянства і живе в Межигір'ї, - ЗМІ
Наталья Кончева
Фото: Скриншот видео

Сестра незаконно утримуваного в Росії українця Олега Сенцова відмовилася від російського громадянства і переїхала до Києва, де її тимчасово безкоштовно поселили в Межигір'ї.

Про це повідомляють у сюжеті ТСН.

Наталія Кончева, яка народилася і прожила в РФ 26 років, розповіла, що втомилася від постійного стеження російських спецслужб.

У колишній резиденції екс-президента Віктора Януковича жінка проживає в будинку, який колись служив житлом для прислуги. Комендант Межигір'я розповів, що з проханням поселити Кончеву до нього звернулися активісти Автомайдану.

"Ми братові не сильно можемо допомогти, так хоча б допоможемо їй, щоб у неї були сили боротися за те, щоб його звільнити з полону", - зазначив він.

Кончева розповіла, що хотіла виїхати з Москви відразу після арешту брата, але зважилася тільки зараз.

"Останнім часом у Росії я ходила тільки із закордонним паспортом. Закордонний паспорт і кілька євро. Щоб мати можливість швидко "звалити". Навіть у магазин із закордонним паспортом", - сказала вона.

Зараз вона пристосовується до нового життя, в найближчих планах - вивчити українську мову. "Зараз головне - легалізуватися, зайнятися українською мовою, вивчити закони", - додала Кончева.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram