ГоловнаСуспільствоВійна

​Близько 800 підприємств буде задіяно у виробництві українських боєприпасів, - Турчинов

Секретар РНБО закликав розробити держпрограму і залучити до неї бізнес

​Близько 800 підприємств буде задіяно у виробництві українських боєприпасів, - Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов відвідав державну акціонерну холдингову компанію "Артем", де провів міжвідомчу нараду з питань організації виробництва боєприпасів в Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

Турчинов зазначив, що в останні роки, в тому числі і за два роки бойових дій на Донбасі, українські військовослужбовці використовували бойові запаси, "що залишилися нам у спадок від радянської армії". При цьому, значну їх частину було утилізовано або продано за часів, коли ніхто не думав, що доведеться воювати.

Для того, щоб захистити нашу країну і зміцнити її обороноздатність необхідно створювати власну базу виробництва широкого спектру боєприпасів - від патронів до великокаліберних снарядів, переконаний секретар РНБО.

Фото: Прес-служба РНБО

"Військово-технічне співробітництво з нашими стратегічними партнерами в питаннях отримання летальної зброї штучно заблоковано, і ми знову змушені розраховувати тільки на власні сили", - зазначив Турчинов.

За його словами, необхідно розробити і реалізувати держпрограму виробництва українських боєприпасів, до якої, в тому числі, можна залучити і приватний бізнес.

Фото: Прес-служба РНБО

"У процесі виробництва боєприпасів можуть бути задіяні близько 800 українських підприємств різного профілю - це і хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств та структур... Відповідно, буде відновлено або створено нові виробничі потужності, створено нові робочі місця, впроваджено нові технології", - додав Турчинов.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО анонсував масове серійне виробництво бойових безпілотників в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram