ГоловнаСуспільствоЖиття

8 березня, 1, 2 і 9 травня запропонували зробити робочими днями

Володимир В'ятрович придумав, як уникнути провокацій.

8 березня, 1, 2 і 9 травня запропонували зробити робочими днями
Владимир Вятрович
Фото: www.univ.kiev.ua

Міжнародний жіночий день (8 березня), День міжнародної солідарності трудящих (1-2 травня) і День перемоги над нацизмом (9 травня) запропонували зробити робочими. На думку голови Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, такий крок - найкращий спосіб уникнути провокацій у ці дні.

"Ми готуємо проект закону про державні свята, мета якого - суттєво скоротити кількість вихідних. Я переконаний, що це абсолютно прийнятно для тієї ситуації, в якій перебуває Україна. Одна з наших пропозицій - зробити 9 травня робочим днем. Але він залишиться святом, увагу до старшого покоління, учасників війни не буде зменшено", - сказав він у коментарі виданню "Гордон".

На думку В'ятровича, робочими повинні бути і кілька інших днів.

"Я вважаю, що серед вихідних, які варто скасувати, не лише 9 травня, а й 2 травня, можливо, і 1 травня, і, можливо, 8 березня. Але законопроект поки що в стадії формування, ми подивимося на реакцію людей", - додав він.

Нагадаємо, під час святкування Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом 8-9 травня в Україні поліцейські доправили у відділення по всій країні близько 100 громадян. При цьому під час виконання службових обов'язків постраждали 7 поліцейських.

Український інститут національної пам'яті - центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам'яті українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram