ГоловнаСуспільствоПодії

Компанія-орендар пояснила ситуацію з готелем "Либідь"

"Хотел Проперті" п'ять місяців не могла отримати доступ до будівлі

Компанія-орендар пояснила ситуацію з готелем "Либідь"
Фото: strana.ua

Компанія "Хотел Проперті" пояснила, що відбувається з готелем "Либідь" у Києві, орендарем якої вона є.

Заяву прес-служби компанії публікує агентство РБК-Україна.

7 жовтня 2015 року РВС Банк провів відкритий тендер на право оренди належного йому готельного комплексу "Либідь". Переможцем стало ТОВ "Хотел Проперті", яке запропонувало найбільшу ціну. Між банком та ТОВ "Хотел Проперті" було укладено договір оренди, згідно з яким орендар взяв на себе зобов'язання провести необхідні підготовчі та ремонтні роботи і здійснювати готельну діяльність.

Однак, за словами заступника директора "Хотел Проперті" Руслана Назарчука, орендар так і не зміг розпочати його виконання, тому що його не допустили в будівлю готелю люди у камуфляжній формі і "тітушки".

"Починаючи з 30 жовтня 2015 року ТОВ "Хотел Проперті" є орендарем готельного комплексу, однак розпочати повноцінну роботу не видається можливим, оскільки нас не допускають у будівлю готелю, в тому числі незрозумілі камуфльовані люди, які вступили у злочинну змову з колишнім власником готелю - Скоробогатовим Мстиславом Петровичем. За нашою інформацією, Скоробогатов не тільки не розрахувався за кредитами готелю "Либідь", але також причетний до низки фінансових злочинів з такими банками, як КБ "Надра" і "Форум". У правоохоронних органах зареєстровано і розслідується кілька кримінальних проваджень, у зв'язку з чим Скоробогатов вже довгий час переховується за межами України, тобто можна сміливо стверджувати, що ця особа є професійним шахраєм", - повідомив Назарчук.

За даними орендаря, після неодноразових спроб мирного врегулювання конфліктної ситуації і неотримання доступу до орендованих приміщень, "Хотел Проперті" мусило звернутися до органів правосуддя з позовом про його вселення в будівлю готелю і усунення перешкод в користуванні орендованим майном.

Після розгляду справи по суті і тривалих судових дебатів, суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог ТОВ "Хотел Проперті". Наразі триває виконання зазначеного рішення судовими виконавцями. Громадський порядок забезпечує поліція.

За словами начальника відділу виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції Олександра Хорішка, у цей момент відбувається виконання наказу про примусове виконання рішення суду про вселення ТОВ "Хотел Проперті" в орендований ним готельний комплекс, а також усунення перешкод у користуванні майном.

Згідно зі ст. 79 закону України "Про виконавче провадження", під час виконання рішення суду про вселення законом передбачено залучення співробітників поліції.

Нагадаємо, в середу вранці спецпризначенці поліції силою вивели з готелю "Либідь" на площі Перемоги у Києві кілька десятків людей у камуфляжі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram