ГоловнаСуспільствоПодії

У Закарпатській області прорвало магістральний газопровід (оновлено)

У результаті самозаймання виникла сильна пожежа

У Хустському районі Закарпатської області сталася розгерметизація на підземній ділянці магістрального газопроводу "Союз".

Фото: zk.mns.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба регіонального управління ДСНС.

"1 січня о 9:55 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло повідомлення про розгерметизацію на підземній ділянці магістрального газопроводу "Союз" поблизу с. Городилове Хустського району. О 12:03 відбулося самозаймання газового факела", - розповіли в управлінні.

Незважаючи на це, всі сусідні населені пункти залишаються з газом. Загиблих та травмованих у результаті НС не було.

Оновлення 16:35. Як повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, стовп вогню виник після випадкової іскри і спочатку сягав 50 метрів. Аварійні бригади оперативно перекрили засувки на газопроводі, і до 14:00 більшість газу у трубі вигоріло. Стовп знизився до 10 метрів.

З'ясувати причину аварії можна буде, коли газ остаточно догорить.

Прес-служба Уктрансгазу у свою чергу повідомляє, що розгерметизація газопроводу не впливає на транзит палива.

Фото: carpathia.gov.ua

Оновлення 17:44. Прес-служба ДСНС повідомила, що о 15:30 газ вигорів остаточно, а також показала фотографію труби після пожежі.

Фото: zk.mns.gov.ua

Нагадаємо, 17 червня близько 14:45 на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" у Полтавській області сталося серйозне займання: висота полум'я сягала 50-100 м. Його загасили близько 17:00 того ж дня. На трубі, яку відремонтували тільки через два тижні, знайшли сліди вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram