ГоловнаСуспільствоЖиття

Кононенко попередив про загрозу віялових відключень світла

Постачання вугілля з Росії зупинені у зв'язку з енергоблокадою Криму

Кононенко попередив про загрозу віялових відключень світла
Фото: Макс Требухов

Один з лідерів "Блоку Петра Порошенка", нардеп Ігор Кононенко заявив, що Україні знову загрожують віялові відключення світла цієї зими у випадку сильних морозів.

"На сьогоднішній день припинені поставки вугілля з Росії. Чим це загрожує? Це загрожує віяловими відключеннями взимку. Я не хочу лякати, але якщо буде холодна зима і низька температура, то це загрожує відключеннями світла по всій країні", - сказав він в інтерв'ю 112 каналу.

Постачання вугілля з Росії та окупованих територій Донбасу припинилися в третій декаді листопада після того, як були підірвані опори високовольтних ліній, що ведуть до Криму. Ремонтувати їх не дають учасники громадянської блокади півострова.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк через кілька днів після цього заявив, що у України немає достатніх запасів вугілля, щоб пройти зиму без відключень світла.

При цьому міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин у Верховній Раді заявив, що запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, з урахуванням тих обсягів імпортного вугілля з ПАР, які вже завантажені на судна, достатні для забезпечення стабільності роботи енергосистеми України протягом 50 днів.

Нагадаємо, що наприкінці 2014 року віялові відключення світла торкнулися багатьох регіонів. Вони були припинені тільки ближче до Нового року, коли почався імпорт електроенергії з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram