ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Підписано угоду про добудову "Охматдиту"

"Альтіс-Констракшн" зареєстрована в офшорі.

Підписано угоду про добудову "Охматдиту"
Новый корпус "Охматдета"
Фото: architector.ua

9 листопада між замовником будівництва нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" - держпідприємством "Укрмедпроектбуд" - і переможцем відкритого конкурсу з визначення генерального підрядника - ТОВ "Альтіс-Констракшн" - був підписаний договір генерального підряду.

"Це відкриває будівельникам шлях на майданчик, щоб нарешті відновити роботи на довгобуді", - повідомляє прес-служба МОЗ.

Підписанню договору передувала зустріч зацікавлених сторін у МОЗ. Присутні висловили зауваження щодо відкритості "Альтіс-Констракшн" у зв'язку з тим, що в єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не вказані кінцеві бенефіціари компанії.

"Те, що власники компанії зареєстровані в офшорах, - це, на жаль, є специфікою українського ринку нерухомості. І це є великим мінусом. Компанія-переможець має час, щоб внести інформацію про кінцевих власників до державного реєстру", - сказав представник Transparency International Україна Віктор Нестуля.

Щоб контролювати забудовника, вирішено залучити авторитетну міжнародну інжинірингову компанію. На зустрічі були присутні представники австрійської компанії Delta, яка має відповідний досвід контролю за будівництвом. Остаточне рішення щодо залучення цієї чи іншої компанії буде ухвалене найближчим часом після вивчення всіх пропозицій.

27 жовтня ДП "Укрмедпроектбуд" прийняло пропозицію ТОВ "Альтіс-Констракшн", загальна вартість якої становила 389,979 млн грн.

Будівництво нового сучасного корпусу "Охматдиту" зупинилося восени 2013 року через відсутність фінансування. Наприкінці 2014-го в державному бюджеті на 2015 рік на добудову нового корпусу було передбачено 500 млн грн.

У серпні МОЗ оголосило відкритий конкурс на вибір генпідрядника з добудови корпусу. Тендерну документацію подали 14 компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram