ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО ініціює проведення екстреної зустрічі контактної групи через порушення перемир'я

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували факт обстрілу бойовиками українського опорного пункту в Троїцькому .

Штаб АТО ініціює проведення екстреної зустрічі контактної групи через порушення перемир'я
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Керівник української сторони у Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький провів телефонну розмову із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом, який підтвердив факт обстрілу українських бійців у районі Троїцького.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Зараз опрацьовується питання проведення екстреної зустрічі тристоронньої контактної групи", - наголошено в повідомленні.

У прес-центрі уточнили, що вчора о 12:25 у районі Троїцького бойовики здійснили два пуски протитанкових керованих ракет по українському опорному пункту, на якому проводилися інженерні роботи. Одна з ракет влучила в екскаватор, в результаті чого четверо бійців отримали поранення.

Одразу після обстрілу українська сторона повідомила представників ОБСЄ про інцидент. На місце події прибув патруль міжнародних спостерігачів, який задокументував інцидент.

"Цей обстріл став єдиним випадком порушення мирних домовленостей з боку супротивника із 30 вересня цього року", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, за офіційними даними, з 1 жовтня на Донбасі не було жодного обстрілу. 5 жовтня військові почали відведення озброєння від лінії фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram