ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ: Відведене важке озброєння не має використовуватися у навчаннях

Місія, як і раніше, має обмежений доступ до українсько-російського кордону.

Відведене від лінії зіткнення на Донбасі важке озброєння не має використовуватися у військових навчаннях.

Про це спікер Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків сказав в ефірі Hromadske.tv.

"Я знаю, що ми вже наближаємося до 8 тисяч загиблих, вже є 18 тис. поранених, понад 2 мільйони є переселенцями, 5 мільйонів людей відчули вплив кризи, і тому зараз усі хочуть бачити довготривалий стійкий режим припинення вогню", - заявив Боцюрків.

Також він звернув увагу, що величезної шкоди було завдано інфраструктурі на Донбасі, у тому числі аеропортам, мостам, лікарням та житловим будинкам. Великою проблемою є наявність залишків снарядів, замінованих територій, що може завдати величезної шкоди.

"Для нас також важлива безпечна і безперешкодна можливість для пересування наших спостерігачів. Ми досі маємо затримки з боку обох сторін на лінії зіткнення і також ми потребуємо безперешкодного доступу в ті райони, де сторони повинні зберігати важке озброєння, тому що це є частиною Мінських угод, згідно з якими важке озброєння має бути відведене в певні місця і там зберігатися. Це озброєння не мало пересуватися або використовуватися для військових навчань", - заявив Боцюрків.

Також він зазначив, що місія, як і раніше, має обмежений доступ до українсько-російського кордону.

Нагадаємо, місія ОБСЄ зауважила відсутність трьох гаубиць і гармати на одній зі стоянок, де дислокується озброєння і військова техніка так званої "ДНР", прибрана із зони відведення важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram