ГоловнаСуспільствоВійна

Суд амністував трьох бойовиків "ДНР", які добровільно здалися

Сепаратисти визнали свою провину і були звільнені від кримінальної відповідальності

Суд амністував трьох бойовиків "ДНР", які добровільно здалися
Фото: www.novorosinform.org

У Донецькій області від кримінальної відповідальності звільнено трьох бойовиків, які добровільно здалися правоохоронцям.

Про це повідомляє офіційний сайт облпрокуратури.

"Троє жителів Волноваського району, займаючи посади заступника чергового помічника начальника і молодших інспекторів відділу охорони Волноваської виправної колонії №120 так званого управління Державної служби виконання покарань "МВС" ДНР", вступили до лав терористів. Чоловіки здійснювали нагляд за засудженими колонії, беручи активну участь у діяльності незаконних збройних формувань", - йдеться в повідомленні.

У травні 2015 року вони добровільно здалися і зізналися у причетності до терористичної організації "ДНР", а також до підготовки і здійснення низки злочинів.

"Відповідно до законодавства, особи, які добровільно повідомили правоохоронний орган про терористичну діяльність і сприяли розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняються від кримінальної відповідальності", - наголосили в прокуратурі.

Зазначають, що чоловіки повністю визнали свою провину і постановою суду були звільнені від кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 258-3 КК (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Нагадаємо, СБУ почала програму повернення бойовиків "ДНР-ЛНР" на підконтрольну територію України й обіцяє амністію всім сепаратистам, які здалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram