ГоловнаСуспільствоВійна

У районі Талаківки сталося друге за день бойове зіткнення, - штаб АТО

За день терористи 20 разів обстріляли позиції українських військових

У районі Талаківки сталося друге за день бойове зіткнення, - штаб АТО
Фото: warfiles.ru

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається стабільно неспокійною, але контрольованою українськими військовими.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

"Станом на 18:00 бойовики понад 20 разів обстріляли позиції українських військових. З них - в 11 випадках, відкрито порушуючи Мінські домовленості", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 10 липня, рівно опівночі, терористи обстріляли з 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї позиції сил АТО біля Пісків. О 2:00 ночі поблизу селища Луганське бійці виявили розвідувальну групу бойовиків і змусили їх відступити.

О 6:55 і 10:45 сепаратисти обстрілювали позиції українських військових в районі Авдіївки. О 9:50 з 120-міліметрових мінометів обстріляли Опитне.

Також з артилерії калібру 152-мм бойовики обстрілювали позиції сил АТО в районі Зоряного в Мар'їнському районі, Новобахмутівки, Богданівки, Опитного, Світлодарська. Також було обстріляно і сам Світлодарськ.

У прес-центрі АТО підкреслили, що в останні дні почастішали обстріли артилерією з боку бойовиків населених пунктів, де проживають мирні громадяни - літні люди, жінки і діти.

"Від 15:20 до 16:00 в районі селища Талаківка Донецької області відбулося друге протягом доби бойове зіткнення. Бійці АТО знову не допустили прориНапомним, сегодня из-за обстреловву диверсійно-розвідувальної групи до лінії розмежування. Ворог зазнав втрат і відступив", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні через обстріли припинила роботу Донецька фільтрувальна станція. Імовірно снаряди вцілили в трубопровід, який подає воду в Авдіївку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram