ГоловнаСуспільствоПодії

Винуватцеві пожежі з шістьма загиблими у польовому таборі ЗСУ загрожує 8 років в'язниці

Сержант намагався бензином розпалити пічку

Винуватцеві пожежі з шістьма загиблими у польовому таборі ЗСУ загрожує 8 років в'язниці
Фото: trud-ost.ru

Військова прокуратура закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо сержанта однієї з військових частин Збройних сил України.

"Встановлено, що в лютому цього року зазначений військовослужбовець унаслідок необережного поводження з вогнем спричинив пожежу у польовому таборі військової частини, унаслідок якого шість військовослужбовців загинули, а 11 отримали опіки різного ступеня тяжкості. Крім того, знищено боєприпаси та інше військове майно, а також особисті речі військовослужбовців", - сказано у повідомленні прокуратури.

Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Обвинувальний акт направлено в Каланчацький районний суд Херсонської області.

Кримінальна справа розслідувалася за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) і ч.2 ст.412 (суттєві порушення вимог кримінального процесуального закону) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, пожежа у польовому таборі військової частини у Херсонській області сталася у ніч на 1 лютого. Причиною стало те, що солдат, щоб розпалити піч, використовував бензин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram