ГоловнаСуспільствоЖиття

Від початку року СБУ встановила 56 "телефонних терористів"

Дзвінки про "замінування" переважно здійснюються у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння

Від початку року СБУ встановила 56 "телефонних терористів"
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України від початку 2015 року встановила 56 зловмисників, які здійснювали анонімні дзвінки терористичного характеру.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Дзвінки здійснюються переважно у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, що є обтяжуючою обставиною з точки зору закону. Середній вік "телефонних терористів" - 25-35 років", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлено аноніма, який 18 січня повідомив про мінування торгівельного центру "Караван" у Чернівцях. "Зловмисник діяв з хуліганських мотивів, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Свій вчинок пояснив спробою перевірити готовність служб Чернівців адекватно реагувати на "виклики". 18 березня йому присудили покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки і три місяці.

Протягом травня встановлено дев'ятьох "телефонних терористів". Одним із найрезонансніших став дзвінок 24 травня на телефон координатора однієї з громадських структур Запоріжжя про мінування ДніпроГЕС.

У СБУ підкреслюють, що згідно з останніми рішеннями судів, "телефонні терористи" практично завжди потрапляють за такі дії за грати. Раніше вироки за "вчинення завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян" були умовними.

Нагадаємо, 2 червня у Харкові невідомі "замінували" Будинок Державної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram