ГоловнаСуспільствоВійна

Міліціонер із Краматорська отримав 8 років в'язниці за співпрацю з ДНР

Колишнього оперуповноваженого засудили за трьома статтями Кримінального кодексу

Міліціонер із Краматорська отримав 8 років в'язниці за співпрацю з ДНР
Фото: ru.tsn.ua

Суд міста Краматорська Донецької області засудив місцевого міліціонера до 8 років позбавлення волі за співпрацю з терористами так званої "ДНР".

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Донецької області.

Слідством встановлено, що в середині травня 2014 року, коли місто тимчасово перебувало під контролем бойовиків, оперуповноважений Краматорського МВ ГУМВС Донецької області вступив у лави терористичної організації "ДНР". Він був призначений на посаду "начальника відділу карного розшуку Краматорського міськвідділення міліції".

"Як член терористичної організації "ДНР", міліціонер не забезпечив виявлення та розкриття кримінальних злочинів, скоєних її учасниками і притягнення їх до кримінальної відповідальності, тим самим сприяючи діяльності терористів на території Краматорська", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, у складі бойовиків міліціонер брав участь у розбійному нападі на приватне підприємство. Також під час обшуку в нього вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси.

Тож чоловіка засудили за трьома статтями Кримінального кодексу - за ч. 1 ст. 258-5 (участь у терористичній організації), ч.3 ст.186 (грабіж) і ч. 1 ст. 263 (зберігання вогнепальної зброї і бойових припасів).

Нагадаємо, 6 квітня прокурора Краматорська, його заступника і начальника відділу боротьби з економічними злочинами Краматорської міліції затримали просто під час церемонії представлення нового прокурора Донецької області. У затриманих під час обшуків вилучили $110 тис. і 2 млн 750 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram