ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти проти використання торішніх сертифікатів ЗНО

Квіт проситиме парламентаріїв не приймати зміни до закону "Про вищу освіту"

Міносвіти проти використання торішніх сертифікатів ЗНО
Фото: Макс Левин

Міністерство освіти і науки виступає проти використання сертифікатів ЗНО минулих років. Про це в коментарі LB.ua заявив міністр освіти Сергій Квіт

«Цей законопроект повертає нас у часи Табачника. Нагадаю, що коли він прийшов на посаду міністра освіти, перше, що він зробив - дозволив використовувати сертифікати минулих років», - каже міністр.

Як повідомляли, в середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань освіти і науки більшість депутатів підтримали законопроект про внесення змін до закону «Про вищу освіту». Пропоновані зміни передбачають можливість участі абітурієнтів із торішніми сертифікатами ЗНО у вступній кампанії 2015 року. Автори законопроекту у пояснювальній записці переконують, що так хочуть відновити справедливість щодо абітурієнтів, які вже здавали ЗНО, але не вступили, посилаючись при цьому на статті Конституції, які гарантують право на освіту та рівність усіх громадян.

Квіт наголосив, що внесення цих правок неможливе з юридичного погляду. Оскільки вимоги та правила ЗНО цього року не порівнянні із торішніми, що ставить у нерівні умови тих, хто проходить зовнішнє незалежне оцінювання цього року.

«Ми будемо працювати з нашими парламентаріями і доводити, що цей законопроект не слід приймати», - заявив Квіт.

Такої самої думки і Лілія Гриневич, голова комітету Верховної Ради з питань освіти і науки. «Я дуже сподіваюся, що цю правку все ж не підтримають депутати. До першого іспиту ЗНО залишився місяць, і абсолютно нелогічно зараз змінювати правила. Це може спричинити хаос у вступній кампанії», - сказала депутат у коментарі LB.ua.

Зазначений законопроект - не єдиний зареєстрований цього року законопроект про внесення змін до закону «Про вищу освіту», який передбачає участь абітурієнтів із торішніми сертифікатами ЗНО. Профільний комітет відкликав аналогічний проект після розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram