ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО заявив про обстріл бойовиками Донецька

Штурм аеропорту триває з 14:00

Штаб АТО заявив про обстріл бойовиками Донецька
Фото: Сергей Лойко

Увечері терористи розвернули артилерійські засоби, з яких вели вогонь по українських військових в районі Донецького аеропорту, у бік житлових кварталів Донецька, серед мирних громадян є загиблі, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

"Очевидно, бойовики мають на меті звинуватити Збройні сили у зриві мирних домовленостей і загибелі мирних громадян", - додали там.

Прес-центр АТО повідомляє, що від 6.00 до 18.00 незаконні збройні формування 44 рази обстріляли позиції сил АТО.

Епіцентром протистояння залишається Донецький аеропорт, де бої точилися протягом усього дня. Від самого ранку бойовики вели вогонь по новому терміналу, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, танки і реактивну артилерію. Починаючи з 14:00, вони вдалися до штурму. Українські військові відбили атаки терористів, завдаючи їм значних втрат. Наразі бої за аеропорт тривають, "кіборги" продовжують обороняти аеродром і не збираються його залишати.

На інших напрямках найгарячіші події розгорталися в Луганській області поблизу Кримського, Сокільників, Трьохізбенки і ТЕС Щастя. Тут незаконні збройні формування застосували по позиціях військ реактивні системи залпового вогню "Град", а неподалік від населеного пункту Сміле відбулося бойове зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram