ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери передали на корабель "Донбас" Держприкордонслужби сучасний радар

Радіолокаційне обладнання допоможе морякам в охороні державного кордону України

14 січня волонтери групи "Вернись живым" передали на корабель Морської охорони України "Донбас" сучасний радар. Про це повідомляє кореспондент LB.ua, який побував на місці передачі обладнання - в порту м. Бердянськ Запорізької області.

Радар Furuno, придбаний за 15 тис. доларів, допоможе прикордонникам патрулювати кордон в акваторії Азовського моря, виявляти порушників.

"У першу чергу, це безпека мореплавання, плавання у тумані, виявлення різних цілей - як маломірних, так і великих, у тому числі, суден", - сказав під час передачі радара в Бердянську командир корабля "Донбас", капітан 3-го рангу Максим Бенедисюк.

Досвіду роботи з таким обладнанням у його підлеглих поки що немає - раніше прикордонники користувалися радянською радіолокаційною станцією. За словами Бенедисюка, цей радар за своїми властивостями значно ефективніший від попереднього.

Фото: Макс Требухов

"Хочу сказати велике спасибі всім волонтерам, які нам допомагають. Це і фонд "Вернись живым", і фонд "Миротворці України", і звичайним людям, які часом надсилають по 5-10 грн і більше. Ми завдяки цьому можемо нормально виконувати свої завдання", - сказав командир корабля.

Моряки-прикордонники звернулися до фонду "Вернись живым" у вересні 2014 року з проханням допомогти в оснащенні корабля радаром.

"Про цей корабель ми писали 2 або 3 рази, поки не знайшли серйозного спонсора з грошима, який допоміг нам купити цей радар", - повідомив співробітник фонду, волонтер Віталій Дейнега.

"Зараз контролювати акваторію Азовського моря не менш важливо, ніж контролювати кордон з Росією. І в цьому цей пристрій дуже посприяє", - додав волонтер.

"Донбас" - найбільше із суден Маріупольського загону морської охорони.

Як повідомлялося, оголошено набір чоловіків для контрактної служби в Морській охороні України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram