ГоловнаСуспільствоВійна

У неділю на Донбасі один військовий отримав поранення

Зафіксовано збільшення кількості збройних провокацій

У неділю на Донбасі один військовий отримав поранення
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Протягом минулої доби в зоні бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, один отримав поранення.

Про це йдеться в щоденних зведеннях інформцентру РНБО.

За останню добу в зоні АТО зафіксовано збільшення кількості збройних провокацій і обстрілів з боку бойовиків. Крім стрілецької зброї, терористи використовують проти позицій сил АТО танки й артилерію.

"Українські військові на провокації не відповідають, але в разі прямої загрози життю наших військовослужбовців терористи отримують адекватну відповідь. Наприклад, у районі н.п. Гранітне та Старогнатівка Донецької області українські військові успішно відбили спробу ворожого нападу", - сказано в повідомленні.

Крім цього, бойовики перекидають на територію України живу силу та військову техніку з РФ. Зафіксовано пересування російських військовослужбовців контрактної служби, замаскованих під місцевих бойовиків - так званих "ополченців". Окрім того, за даними розвідки, в районі н.п. Тельманове зауважено пересування бойовиків, одягнених в українську військову форму нового зразка. Це може свідчити про підготовку провокацій.

Найнеспокійнішою ситуація залишається на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямках.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що фактично за час режиму тиші з 9 грудня від рук бойовиків загинули лише троє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram