ГоловнаСуспільствоВійна

Апеляційний суд Києва скасував арешт Назарова

Суддя Сокуренко частково задовольнив скарги захисту

Апеляційний суд Києва скасував арешт Назарова
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва скасував арешт і знизив суму застави до 97 тис. гривень для екс-заступника керівника АТО, генерал-майора Віктора Назарова, підозрюваного у службовій халатності, що призвела до катастрофи літака Іл-76. Таке рішення ухвалила колегія суддів на чолі з Дмитром Сокуренком.

Таким чином, суд частково задовольнив апеляційні скарги сторони захисту і повністю скасував рішення Печерського районного суду про арешт підозрюваного.

"Застосувати до підозрюваного Назарова запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 80 мінімальних зарплат, що становить 97 400 гривень", - вирішив Апеляційний суд.

Враховуючи, що раніше Назаров вніс 365 тис. гривень застави, суд вирішив повернути йому 276 тис. гривень.

Апеляційний суд зобов'язав підозрюваного прибувати за першим викликом до слідчого і здати свій закордонний паспорт.

Нагадаємо, 25 листопада Печерський районний суд заарештував Назарова і призначив заставу у 365 тис. гривень. 27 листопада Назаров вніс необхідну суму застави і вийшов з-під арешту.

Назарова звинувачують у службовій недбалості, оскільки він не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт. В результаті військово-транспортний літак Іл-76 збили бойовики над аеропортом в Луганську, загинули 49 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram