ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко обговорив з прем'єром Угорщини реверс газу

Це стане можливим завдяки запуску нового інтерконнектора між Угорщиною та Словаччиною вже в кінці цього року

Порошенко обговорив з прем'єром Угорщини реверс газу
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обговорили актуальні питання енергетичної співпраці, зокрема у сфері постачання газу.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сторони обговорили нові технічні можливості диверсифікації постачання газу завдяки запуску нового інтерконнектора між Угорщиною та Словаччиною вже в кінці цього року. Порошенко запропонував створити робочу групу між Україною, Угорщиною та Словаччиною для використання нових технічних можливостей для зміцнення енергетичної безпеки в Європі", - йдеться в повідомленні.

При цьому Президент вказав на важливість спільних підходів в енергетичній політиці для зміцнення регіональної та європейської енергетичної безпеки.

Віктор Орбан позитивно оцінив розвиток українсько-угорського діалогу на найвищому рівні і закликав до розвитку добросусідських відносин.

Прем'єр запевнив, що Угорщина є надійним партнером України і повністю підтримує її суверенітет і територіальну цілісність, адже саме це, на його думку, є запорукою стабільності і добросусідських відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram