ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала дев'ятьох бойовиків "ДНР"

Всі затримані - громадяни України

СБУ затримала дев'ятьох бойовиків "ДНР"
Фото: job-sbu.org

За останні дві доби Служба безпеки України затримала 9 бойовиків терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Протягом останніх двох діб у рамках антитерористичної операції контррозвідка СБУ затримала 9 громадян України - бойовиків "ДНР", - сказано в повідомленні.

Встановлено, що затримані брали активну участь у терористичній діяльності "ДНР", а також чергували зі зброєю на блокпостах, проводили збір розвідданих, безпосередньо вступали в бойові зіткнення з українськими військовими.

Серед затриманих - громадянин "С", колишній співробітник органів внутрішніх справ, який у квітні перейшов на сторону терористів і здійснював чергування зі зброєю на блокпостах поблизу Слов'янська (Донецька область). Колишній міліціонер налагодив у місті роботу ремонтної майстерні, де його бригада обслуговувала і відновлювала військову техніку бойовиків.

21 жовтня біля Краматорська (Донецька область) оперативна група контррозвідки СБУ затримала громадянина України "В" на прізвисько "Вінік". Встановлено, що 25-річний місцевий житель вступив у групу бойовика "Осавула", яка входила у бандитську групу "Бабая".

Чоловік безпосередньо брав участь у захопленні адміністративних будівель, збройному патрулюванні на блокпостах "ДНР", а також збирав розвіддані про кількісний склад, автотранспорт, бронетехніку і маршрути переміщень українських військових.

Крім того, СБУ затримала громадянина "Б", який із серпня був інформатором "ДНР": маскуючись серед мирних жителів Маріуполя, він виконував окремі завдання терористів щодо цілеспрямованого збору інформації про сили АТО, озброєння, техніку, артилерійські розрахунки.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про чергову мобілізацію сил терористів "ДНР". Керівництво організації заявило про підготовку "широкомасштабного наступу" українських військ після проведення в Україні парламентських виборів і під цим приводом оголосило "мобілізаційні заходи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram