ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр оборони розповів про використання коштів для АТО

За словами Гелетея, Міноборони отримало "трохи більше від половини всіх коштів"

Міністр оборони розповів про використання коштів для АТО
Валерий Гелетей

Усі кошти, виділені Міністерству оборони України на потреби Збройних сил, залучених до антитерористичної операції, законтрактовані й освоюються.

Про це заявив міністр оборони України, генерал-полковник Валерій Гелетей під час брифінгу в Укрінформі.

"Те, що кошти на рахунках є, а Міністерство оборони не може їх використовувати, це також помилка. Оскільки всі кошти, які є на казначейських рахунках, - усі вони законтрактовані", - сказав він.

Міністр зазначив, що, відповідно до умов контрактів і чинного українського законодавства, Міноборони не має права переказувати кошти, поки не отримає замовлені послуги і товари.

За словами Гелетея, з усього бюджету, спрямованого на фінансування необхідних потреб у рамках проведення АТО, Міністерством оборони отримано "трохи більше від половини всіх коштів".

Міністр оборони також спростував інформацію, що нібито оборонне відомство не закуповує новітню зброю. Водночас він вказав на те, що часто економніше відремонтувати десять танків, ніж купити один новий. При цьому виділених коштів на закупівлю достатньої кількості зразків сучасної зброї все одно недостатньо, зазначив Гелетей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram