ГоловнаСуспільствоЖиття

Українських бійців під Іловайськом розстрілювали військові з Чечні, - журналіст

Частину українських полонених вивезли на територію Росії

Українських бійців під Іловайськом розстрілювали військові з Чечні, - журналіст
Фото: Макс Левин

Коли колона українських бійців виходила з оточення під Іловайськом, її розстрілювали російські військовослужбовці з Рязані, Костроми, Нижнього Новгорода і Чечні.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Наших бійців під Іловайськом у секторі "Б" убивали частини 106 повітряно-десантної (Рязань) і 98 повітряно-десантної (Кострома) дивізій, 9 мотострілецької (Нижній Новгород), 18 мотострілецької (Чечня) бригад", - вказав він.

За даними Бутусова, частину українських полонених вивезли на територію Росії.

Зі свого боку журналіст Роман Бочкала з посиланням на командира батальйону "Дніпро-1" Юрія Березу повідомив, що з Іловайська сили АТО вибивала десантно-штурмова бригада з Ульяновська.

"Вона (десантно-штурмова бригада - ред.), порушуючи досягнуті домовленості про вихід з оточення, накривала наших воїнів двома дивізіонами гаубиць", - написав Бочкала у Facebook.

За даними комбата, українські військові полонили розвідувальний взвод цієї бригади. В документах у російських десантників вказано військову частину №73612.

Нагадаємо, 31 серпня з оточення під Іловайськом вирвалися кілька груп українських військових. Серед тих, хто прорвався - командувач військами сектора "Б" і оперативним командуванням "Південь" генерал-лейтенант Руслан Хомчак, командир батальйону "Дніпро" Юрій Береза, командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерів. Також з оточення вийшов командир батальйону "Івано-Франківськ" із 17 бійцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram