ГоловнаСуспільствоЖиття

Громадські діячі з Полтави пікетують СБУ та Міноборони, вимагаючи відставки воєнкома

За словами полтавчан, начальник військкомату відверто підтримує сепаратистів

14 представників громадської ради при Полтавській облраді пікетують Міністерство оборони України в Києві з вимогою  відставки полтавського обласного військового комісара полковника Бориса Павлова. Про це LB.ua повідомив активіст Єдиного інформаційного центру "Майдан-Полтава" Ігор Киянчук.

Мітингувальники стверджують, що військовий комісар Полтавщини ще з часів анексії Криму займає відверто проросійську позицію. Сьогодні він, за словами громадських діячів, саботує заклик специфічним способом: коли до військкомату приходять добровольцями підготовлені бійці, Павлов не бере їх на службу. Водночас воєнком відправляє на передову зовсім молодих і недосвідчених хлопців.

"На своїх сторінках у соцмережах він відкрито підтримував Путіна і сепаратистів, голосував за приєднання південного сходу країни до Росії", - сказав Киянчук.

Полтавчани наголошують, що на їх обласному військкоматі досі не вивісили український прапор. За їхніми словами, гроші, які облрада давно виділила для батальйонів територіальної оборони, не використовують.

"Це акція-попередження щодо бездіяльності органів контролю. Ми, громадські діячі, сьогодні робимо замість відповідних служб те, що вони повинні робити", - сказав один з організаторів пікету Антон Фалтинський, представник Комісії з питань законності та правопорядку громадської ради при Полтавській облраді.

Раніше вранці активісти пікетували Центральне управління СБУ на вул. Володимирській. За словами Фалтинського, вийшов працівник СБУ і пообіцяв, що відомство "працюватиме краще, ніж досі, а Павлову буде надано відповідну оцінку". Уже сьогодні в Полтаву з Києва вирушить слідча група СБУ. Результати розслідування полтавцям обіцяють за тиждень.

Активісти також мають намір скерувати звернення в Адміністрацію президента та РНБО.

Нагадаємо, раніше в Полтаві активісти закидали воєнкома яйцями за проросійські заяви в соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram