ГоловнаСуспільствоОсвіта

Україна і Словаччина домовилися про взаємне визнання документів про освіту

Угода поширюється на документи про освіту та науковий ступінь кандидата наук

Україна і Словаччина домовилися про взаємне визнання документів про освіту
Сергей Квит
Фото: Макс Левин

Україна і Словаччина вчора під час круглого столу, який проходив у Братиславі, підписали угоду про взаємне визнання й еквівалентність документів про освіту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти. Угода поширюється на документи державного зразка про освіту і науковий ступінь кандидата наук, видані навчальними закладами та уповноваженим органом державної влади України, на документи про освіту, видані навчальними закладами Словаччини, а також на інші документи, що свідчать про складання іспитів, заліків та практики, які видаються ВНЗ під час навчання відповідно до вимог чинного законодавства кожної з держав.

Окрім того, документи про середню професійно-технічну освіту, видані в Україні, та документи про середню професійну освіту, видані в Словаччині, визнаються еквівалентними.

Угоду про взаємне визнання документів про освіту укладають на невизначений термін, і вона набуває чинності з першого дня місяця, наступного після дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення, в якому договірні сторони повідомляють про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram