ГоловнаСуспільствоПодії

МВС отримало 13 скарг на побиття біля барикад Майдану

Учасники акції "За чистий Київ" проводили мирну демонстрацію, запевняють у міліції

МВС отримало 13 скарг на побиття біля барикад Майдану
Фото: rian.ru

Міліція веде перевірку за фактом бійки, яка сталася між самообороною Майдану і людьми, що намагалися розібрати барикаду біля КМДА.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Станом на 13:00 в міліцію надійшло 13 офіційних повідомлень про побиття учасників мирної акції активістами Євромайдану.

"15 лютого учасники акції "За чистий Київ" проводили мирну демонстрацію поруч із барикадами з боку Бессарабської площі. Проте близько 12:20 у столичну міліцію надійшло повідомлення про те, що активісти так званого "Євромайдану" і ВО "Свобода" кидають у людей петардами і погрожують їм фізичною розправою", - йдеться в повідомленні.

"Учасники акції "За чистий Київ" зазначають, що до них підійшли близько 10 молодиків у камуфляжному одязі і масках. Молодики мали при собі гумові кийки, дерев'яні кийки, балончики зі сльозогінним газом та пістолети. Вони кийками побили учасників акції, застосували до громадян сльозогінний газ, після чого побігли за барикади, розташовані на вулиці Хрещатик, зазначають в міліції", - інформує МВС.

Зараз медики надають постраждалим допомогу, а правоохоронці з'ясовують обставини події. Всі відомості внесені до Єдиного журналу обліку. Триває перевірка.

Нагадаємо, вихідець із Одеси Іван Проценко створив громадську організацію "За чистий Київ" і з 21 грудня щосуботи виводить людей на розбирання барикад. Раніше ці спроби закінчувалися невдачею, але обходилося без бійок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram