ГоловнаСуспільствоПодії

До Оболонського суду доставили 15 активістів Автомайдану (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ДОДАНО СПИСОК)

Точний час початку засідань невідомий

Сьогодні Оболонський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід для 19 активістів Майдану, в тому числі - для затриманих "Беркутом" автомайданівців.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, ані адвокати, ані родичі не знають, коли почнуться засідання. Більше того, невідомі навіть прізвища всіх активістів, чиї справи сьогодні розглядатимуться.

Журналістів не пускають в будівлю суду. Народні депутати - Олесь Доній, Ігор Швайка, Олександр Мирний, Андрій Іллєнко - намагалися організувати для журналістів прохід. Сталася сутичка між нардепами та міліцією, після чого нардепам і частині журналістів вдалося увійти всередину. Більше нікого до суду не пускають - кажуть, закінчився робочий день.

ОНОВЛЕННЯ 16.32. До суду доставили 15 активістів. Когось привезуть пізніше, а тих, хто перебуває в лікарні з важкими травмами, судитимуть заочно. Повідомляють, що всі 19 - автомайданівці.

Список доставлених (у прізвищах можливі помилки, читалося з запису від руки):

1. Липець

2. Давидяк

3. Салига

4. Лісовенко

5. Володько

6. Сергієнко

7. Мисяк

8. Житній (Житняк - написано нерозбірливо)

9. Пасічник

10. Андрійчук

11. Попович

12. Симонов

13. Гаврилів

14. Скивинський

15. Мільйорський

За інформацією від Марії Матіос, наймолодшому з затриманих - 20 років, найстаршому - 73.

Ще одному активісту - Олегу Фролову - мав сьогодні о 14.00 обирати запобіжний захід Дарницький районний суд. Але, як розповів LB.ua нардеп Олесь Доній, його не доставили до суду. Олег перебуває в лікарні, у нього перелом руки, перелом щелепи, зашита губа, він не може говорити. Фролова затримали на Лютеранській і спочатку інкримінували йому, як і іншим активістам, організацію масових заворушень - ст. 294 ч.2, але зараз справу перекваліфікували на хуліганство, говорить Доній.

Нагадаємо, 22 січня суди призначили запобіжний захід студентам театрального університету, яких обвинувачують в організації протистояння на Банковій. Днем раніше судили ще кількох активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram