ГоловнаСуспільствоПодії

Член виборчкому, дізнавшись про своє виключення, померла

Жінка вийшла з кімнати, пройшла близько 20 метрів коридором і знепритомніла.

Член виборчкому, дізнавшись про своє виключення, померла
Фото: obozrevatel.com

Черкаська обласна організація Комітету виборців України заявляє про смерть жінки - члена дільничної виборчої комісії 27 жовтня на території дільниці виборчого округу №197 у Каневі Черкаської області після того, як вона дізналася, що її виключили зі складу членів комісії, повідомив спостерігач Комітету виборців України Яків Прогнімак.

За його словами, член Комітету виборців України, 50-річна жінка, померла близько 22:00 27 жовтня після розмови з головою виборчкому на території школи №1.

"Голова дільничної виборчої комісії повідомила її, що вона виключена зі складу членів ДВК, хоча це не відповідало дійсності. Померлої досі не вивели зі складу членів дільничної виборчої комісії", - повідомив Прогнімак.

Жінка вийшла з кімнати, де відбувалося засідання ДВК, пройшла близько 20 метрів коридором і знепритомніла.

Лікарі швидкої допомоги, які прибули за викликом, констатували смерть.

Нагадаємо, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив сьогодні, що станом на 14:00 27 жовтня склад окружних і дільничних комісій був уже визначений і не підлягає зміні, крім особливих випадків. Однак, за його словами, наразі таких випадків немає.

28 жовтня о 08:00 ранку в Україні стартували вибори Верховної Ради. Виборчі дільниці по всій країні працюватимуть до 20:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram