ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові підліток отямився після двох років коми

Батьки впевнені, що це диво - справа рук Бога.

У Львові підліток отямився після двох років коми
Фото: scienceblog.ru

16-річний хлопець зі Львова отямився після дворічного перебування в комі.

Про це розповідає у своєму сюжеті ТСН.

23 вересня 2010 року хлопець повертався на велосипеді з тренування і потрапив під колеса іномарки. Кандидат у майстри спорту з акробатики тоді готувався до чемпіонату. Від тяжкої черепно-мозкової травми впав у глибоку кому. Лікарі розводили руками, адже у хлопця відмовили майже всі органи. Рідні хлопця два роки поспіль щодня приходили і годинами спілкувались з Костею.

Однак Костя отямився щойно через 2 роки. Його батько, священик, переконаний, що це диво - справа рук Божих і людей у білих халатах. Наразі кожен рух для Кості - це надзусилля. Зараз із хлопцем працюють реабілітологи, психологи, масажисти та логопеди - учать всього наново, як маленьку дитину. Лікарі не перестають дивуватися, кажуть, що раніше про вихід із такої глибокої коми вони хіба що читали в літературі.

Втім, попереду ще багато роботи. "Найбільша проблема - те, що у дитини не відновилося самостійне дихання, він далі перебуває на штучній вентиляції легень", - розповідає заступник головного лікаря Львівської міської дитячої клінічної лікарні Роман Герега. Однак родичі впевнені, що повне одужання - лише справа часу: треба тільки вірити в це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram