ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Луганській області відкрили університет для пенсіонерів

У вузі повідомили, що найстаршій студентці 86 років.

У Луганській області відкрили університет для пенсіонерів
Фото: http://lis.gov.ua/

Соціальні служби міста Лисичанськ Луганської області відкрили незвичайний вуз, студентами якого стали пенсіонери. Поки в так званому Університеті третього покоління всього два факультети - Духовне збагачення і Джерело здоров'я, але охочих відвідувати лекції виявилося більше, ніж передбачали.

"Перед першим дзвінком ми провели спеціальне анкетування майбутніх студентів, і факультети формували згідно з побажаннями наших слухачів, - сказала директор Лисичанського терцентру соціального обслуговування, на базі якого відкрили університет Тетяна Даниленко. - Незважаючи на те, що наші студенти розподілені по факультетах, відвідувати вони зможуть будь-які лекції, що їм сподобалися".

Займатися літні студенти будуть як у справжньому вузі. У програмі курсів є лекції, практичні заняття і навіть домашні завдання. У кожній групі є журнал, де відзначають відсутніх.

Навантаження у пенсіонерів дещо полегшене - всього два навчальні дні на тиждень. У розкладі значаться дві пари тривалістю 40 хвилин, перерва між якими ще 20 хвилин. Усього ж на кожному факультеті передбачено 72 учбові години. Хоча оцінок викладачі не ставитимуть, керівництво запевняє - після закінчення дев'ятимісячних курсів всім слухачам видадуть символічні дипломи.

Вступних іспитів в університеті третього покоління не передбачено. Для зарахування на факультет майбутні студенти мають написати заяву й надати довідку від лікаря. Самі заняття в Лисичанському вузі безкоштовні. Обмежень за віком в університеті немає. Найстаршій студентці  86 років.

Як повідомляли раніше, житель Австралії закінчив вуз у віці 97 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram