ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі замість "швидкої" приїжджають представники ритуальних послуг

Похоронне агентство звинувачують у купівлі конфіденційної інформації в медиків.

В Одесі замість "швидкої" приїжджають представники ритуальних послуг
Фото: trip-italy.ru

В Одесі на виклик "швидкої допомоги" замість лікарів приїжджають агенти похоронного бюро, повідомляє ТСН.

Родичі тяжкохворих, приголомшені раптовими візитами представників ритуальних фірм, почали звертатися в міліцію.

Так, Лариса Магера, яка нещодавно поховала матір, згадала історію, коли літній жінці стало погано з серцем, вона терміново викликала "швидку". А вже через двадцять хвилин на порозі з'явився чоловік, який представився агентом похоронного бюро. Він зізнався, що адресу отримав від диспетчера швидкої допомоги.

Схожі випадки сталися ще в декількох районах Одеси. До тяжкохворим людей приїжджали агенти однієї і тієї ж похоронної фірми. Родичі хворих почали скаржитися депутатам. Останні з'ясували, що інформацію про потенційних клієнтів рітуальники дійсно отримували від "швидкої".

"Приїжджали дуже грамотно, тобто до людей за великим рахуком безнадійних, а якщо говорити по чорному, по "клієнтів". За оперативними даними, які є в мене, 420-450 випадків констатації смерті у "швидкій" відбувається на місяць

.

За даними, похоронне агентство давало відкат перевертням у білих халатах - 500 гривень за душу ", - заявив нардеп Євген Царьков.

У похоронних фірмах кажуть, що так працює тільки одна компанія. Вона фактично монополізувала ритуальний ринок в Одесі. Представники ритуальних послуг, дізнавшись, що їхні конкуренти можуть купувати інформацію у медиків, навіть вийшли на акцію протесту до станції "швидкої допомоги".

Усі звинувачення на станції "швидкої допомоги" відкидають. Щоправда, озвучити власні аргументи на камеру головний лікар відмовився. Не знайшли часу поспілкуватися з ТСН і в міському управлінні охорони здоров'я. У приватній похоронної фірмі також інциденти не коментують.

Чи надавали медики конфіденційну інформацію стороннім, тепер мають з'ясувати правоохоронці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram