ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканці Хмельницького третій день залишаються без гарячої води

У мерії кажуть, що така ситуація спостерігається по всій Україні.

Мешканці Хмельницького третій день залишаються без гарячої води

З 10 вересня по всьому Хмельницькому відключена централізована подача гарячої води.

Гаряче водопостачання відсутнє в зв'язку з припиненням подачі газу з боку ПАТ "Хмельницькгаз", якому КП "Хмельницьктеплокомуненерго" заборгувало майже 90 млн грн.

На прохання прокоментувати ситуацію перший заступник Хмельницького міського голови Олександр Вінніков заявив, "що ситуація з відключенням гарячої води спостерігається по всій Україні".

"Нашому місту відключили чи не пізніше, ніж усім іншим. Тут проблема полягає в тому, що держава заборгувала підприємствам теплокомуненерго різницю в тарифах. Відповідно, комунальникам не вистачає коштів для проплати за використаний природний газ", - сказав він.

За його інформацією, сума боргу різниці в тарифах для хмельницьких комунальників становить близько 60 млн грн.

"Зараз важко прогнозувати, коли надійдуть від держави ці кошти. Сподіваємося, що до опалювального сезону в квартирах Хмельницького буде гаряча вода ", - зазначив Вінніков.

Він додав, що протягом січня-серпня цього року мешканці Хмельницького розрахувалися за опалення на 102%.

Нагадаємо, 11 вересня, "Київтрансгаз" повністю обмежив постачання газу на ТЕЦ-6, в результаті чого до кінця дня без гарячого водопостачання залишаться жителі Оболонського, Деснянського частини Дніпровського і Подільського районів Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram