ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Футболки з написом про Донецьк стали хітом серед уболівальників

Дизайнерський виріб замовляють навіть із-за кордону.

У Донецьку успішно продають футболки з іронічним написом "Тепер я нічого не боюся, я був у Донецьку".

Фото: isport.ua

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Футболки з написом Now I fear nothing, I've been to Donetsk ("Тепер я нічого не боюся, я був у Донецьку") розробила спеціально до Євро-2012 дизайнер Діана Берг.

"Я сама здивована таким ажіотажем, попит - це дивовижна та непередбачувана річ, - каже Діана Берг. - Тепер до мене надходять замовлення з Росії і навіть із Німеччини".

Усе почалося з того, що донецький дизайнер вирішила придумати сувенір, який має прямий стосунок до рідного міста. "Просто написати слово "Донецьк" на футболці мені здалося банальним. Хотілося чогось незвичайного, можливо, навіть трохи двозначного й іронічного, адже про наше місто розповідають стільки жахів", - каже Діана.

Ось вона і вирішила показати, що жителі Донецька можуть творчо підійти навіть до негативних стереотипів. "Ми сприймаємо їх із гумором, ця футболка-сувенір - прямий доказ цього", - каже Діана. За її словами, побачивши цей напис, людина, яка свого часу, можливо, побоялася поїхати в Донецьк, напевно посміхнеться.

"Цю футболку мені подарував мій друг із Донецька. І я можу підтвердити: в Донецьку зовсім не страшно. Навіть навпаки, іноземцям тут усі раді! Ми багато гуляли містом, скрізь було спокійно і відчувалося, що люди хочуть нам допомогти", - зізнався гість міста американець Джеральд в інтерв'ю DW.

Футболка з оригінальною написом уже стала темою дискусій в інтернеті. Її противники запевняють, що такий сувенір тільки посилить упереджене ставлення до Донецька та його жителів. А прихильникам ця ідея подобається, ось тільки оцінити її можуть лише люди з добрим почуттям гумору, шкодують вони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram