ГоловнаСуспільствоЖиття

СЕС закрила 14 одеських ресторанів

Оштрафовано ще 161 заклад.

СЕС закрила 14 одеських ресторанів
Фото: topnews.ae

За результатами рейду-перевірки закладів громадського харчування, проведеного співробітниками обласної санепідемстанції, на території Одеси закрито 14 ресторанів, виявлено також порушення та оштрафовано 161 заклад, повідомила лікар відділу гігієни харчування облСЕС Тетяна Вишневська.

Всього перевірено співробітниками облСЕС 390 ресторанних господарств, серед них 99, що функціонують на території Одеси. Призупинено експлуатацію 14 ресторанів, в 13 закладах скорочено асортимент страв, від роботи відсторонено 83 працівника.

Крім того, облСЕС направила в 75 ресторанних господарств приписи щодо усунення порушень.

Під час перевірок, зокрема, виявлено: "самовільне розширення асортименту за відсутності належних умов для їх приготування; порушення термінів проведення мікробіологічного контролю продукції, термінів проходження медичного огляду та гігієнічного інструктажу персоналу, а також порушення дезінфекційного режиму".

Нагадаємо, напередодні проведення рейду в одеському ресторані "Золотий берег" отруїлися й були госпіталізовані в інфекційну лікарню 22 випускника Національного університету "Одеська юридична академія". Медики поставили всім їм діагноз "гастроентероколіт".

Під час перевірки співробітниками райСЕС Київського району Одеси встановлено, що службові особи ресторану "Золотий берег" допустили низку грубих порушень санітарних правил і норм, що призвело до захворювання відвідувачів на гостру кишкову інфекцію - сальмонеллез.

За цим фактом прокуратурою Київського району Одеси порушено і розслідується кримінальна справа за ознаками ч. 2 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram