ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Кіровограда оскаржить введення комендантської години

Міськрада звинуватила в порушенні прав неповнолітніх.

Прокуратура Кіровограда оскаржить введення комендантської години

Прокуратура Кіровограда вважає незаконним рішення міської ради щодо введення в обласному центрі комендантської години для неповнолітніх.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

У відомстві зазначають, що цим рішенням порушено законні права неповнолітніх, а саме ст.33 Конституції України щодо права вільного пересування, обмеження якого встановлюється виключно законами. Також порушено положення Конвенції ООН "Про права дитини".

Прокуратура міста підготувала протест на рішення місцевих депутатів. Зараз документ не пройшов процедуру підписання й оприлюднення, не виключено, що міський голова Кіровограда скористається правом вето.

Нагадаємо, 5 червня на сесії Кіровоградської міської ради було вирішено обмежити перебування неповнолітніх у нічний час в громадських місцях обласного центру.

Так, комендантська година введена для малолітніх дітей у віці до 14 років з 22:00 до 6:00, для неповнолітніх осіб віком від 14 до 18 років - з 23:00 до 5:00. Їм заборонено у вказаний період часу перебування без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, в ігрових залах, комп'ютерних та інтерактивних клубах.

Раніше повідомляли, уповноважений Президента з прав людини Юрій Павленко закликав посилити контроль над дітьми під час Євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram