ГоловнаСуспільствоЖиття

Більшість українських пляжів не готові прийняти відпочивальників

У Криму з 394 пляжів працює тільки 242.

Більшість українських пляжів не готові прийняти відпочивальників
Фото: veseliymakler.ru

Станом на 5 червня в Україні з 1015 пляжів і рекреаційних зон працює тільки 400, що становить лише 39,4%.

Як повідомили в прес-службі МОЗ України, з 957 морських і 58 річкових пляжів, які повинні діяти в поточному оздоровчому сезоні в Автономній Республіці Крим, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, м. Севастополі, які мають вихід на морське узбережжя, а також і в м. Києві на р. Дніпро, на сьогодні працює - 376 на морському та 24 на річковому узбережжі.

Закрито 9 пляжів в АР Крим, Миколаївській, Одеській областях, решта ще не відкривалася через непідготовленість до сезону і відсутність дозвільних документів.

Так, з 394 пляжів в Автономній Республіці Крим працює тільки 242 пляжі, закрито 4 пляжі у м. Ялті на реконструкцію (пляж міський "Сонячний", міський "Золотий", пляжі санаторію "Золотий", ТОВ "Барс").

У м. Маріуполі Донецької області на пляжі судноремонтного заводу і на пляжі готелю "Турист" Приморського району міста купання заборонено.

У Запорізькій області з 383 пляжів працюють тільки 64 пляжі.

У Миколаївській області закриті 3 пляжі - "Стрілка" у м. Миколаєві (через невідповідність якості води нормативам); міський пляж у м. Первомайську та міський пляж у м. Нова Одеса (через незадовільний санітарно-технічний стан облаштування території пляжів).

В Одеській області не можна купатися на 2-х пляжах: морський пляж - "Чорноморка" в Одесі та 1 річковий пляж у м. Кілії.

У Херсонській області з 161 пляжа працює 41 пляж.

У Севастополі працюють усі 8 пляжів, а в Києві - з 11 пляжів і зон відпочинку, розташованих на Дніпрі, 5 пляжів не мають офіційних дозволів на відкриття.

Раніше повідомляли, влада Києва заборонить купатися в межі міста іноземним уболівальникам під час Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram