ГоловнаСуспільствоПодії

Померли сіамські близнюки із Краматорська

Лікарі навіть не сподівалися розділити близнюків.

Померли сіамські близнюки із Краматорська
Фото: http://gazeta.ua

Сіамські близнюки, народжені в Краматорську, померли о 5 годині ранку 30 травня в Донецьку.

Дівчата, які зрослися грудьми, народилися 25 травня о 6 ранку в пологовому будинку №1 міста Краматорська. Сорокарічна мешканка села Комишуваха, що за 15 км від Краматорська (Донецька область), потрапила до пологового будинку вже після того, як у неї почалися перейми. Жінці зробили кесарів розтин через вік і неправильне положення дітей. Не думали, що близнюки зрощені, хоча перед операцією зробили УЗД. Дівчата мали загальну вагу 4,6 кг.

Того самого дня сіамських близнюків відправили спецмашиною в Донецьк, а мати залишилася доліковуватися в Краматорську. Вона написала згоду на транспортування дітей. Дівчаток у Донецьку ніхто з родичів не навідував. Мама дівчаток сама має сестру-близнючку, але чекала на звичайну двійню. Вона прагнула не розголошувати подію.

Консиліум лікарів у Донецьку спочатку вирішив, що в дівчаток одне серце на двох і відокремити їх неможливо. Подальше обстеження засвідчило, що сердець два, але вони зрослися і мають множинні вроджені вади. Близнючки перебували на апараті штучної вентиляції легень, їм проводили інтенсивну терапію. У близнючок була одна на двох печінка, до того ж серця були з'єднані на рівні верхівки.

Учора стан дівчаток лікарі називали критичним. А вади - не сумісними з життям. "Будь-які прогнози робити складно", - говорила завідувачка відділення неонатології обласної дитячої клінічної лікарні Тетяна Іващенко.

Мама близнюків веде сільське господарство. Має старших дітей - доньку, 14 років, і сина, 18 років. Мама стала на облік на 30-му тижні вагітності. Пояснює, що їздити в місто на обстеження не могла через важке матеріальне становище. Чоловіка жінка не має.

Медики не планували робити операцію з відокремлення сіамських близнюків. Говорили, що у відокремленому стані серця дівчаток не зможуть функціонувати. 29 травня стан близнючок погіршився. Джерело: <a href="https://lb.ua/go.php?url=aHR0cDovL2dhemV0YS51YS9ydS9hcnRpY2xlcy9saWZlL19zZWdvZG55YS12LTUtdXRyYS11bWVybGktc2lhbXNraWUtYmxpem5lY3ktaXota3JhbWF0b3Jza2EvNDM4NDA2IiZndDtHYXpldGEudWEmbHQ7L2EmZ3Q7PC9zcGFu">

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram