ГоловнаСуспільствоПодії

Горлівські медики відмовилися рятувати дитину: "швидка" не відповідатиме

Медиків, які проігнорували прохання дитини про допомогу, навіть не перевірятимуть.

Горлівські медики відмовилися рятувати дитину: "швидка" не відповідатиме
Фото: novostiua.net

Міліція не перевірятиме дії співробітників "швидкої допомоги" Горлівки, які кілька разів не прийняли виклик від семирічного хлопчика, що стікав кров'ю.

Про це повідомила фахівець зі зв'язків з громадськістю Горлівського ГУ міліції Алла Борових.

7-річний хлопчик знаходився вдома один і вийшов на балкон повісити випрані штани. У хлопчика від висоти запаморочилася голова, він не втримав рівноваги і впав на скло. Праву руку майже відрізало. Хлопчик каже, одразу став дзвонити на 103, як вчили в школі, але диспетчер не приймав виклик дитини і пригрозив повідомити в міліцію про хуліганство. Всього дитина зробила 13 дзвінків.

Хлопчик самостійно ледь вибрався з квартири. У тамбурі його і знайшла мати, яка викликала лікарів. Дитину доставили в обласну лікарню. Там мікрохірурги 4 години пришивали руку. Від травм до операції минуло 4 години. Дитина втратила половину крові і могла не те, що втратити руку, але навіть загинути, якби "швидка" приїхала пізніше.

За словами Борових, доти, поки хлопчика не випишуть з лікарні з усіма документами, в яких вказується діагноз і ступінь отриманих травм, говорити про порушення кримінальної справи зарано. Крім цього, батьки дитини заявили, що не мають до медиків жодних претензій.

"Мати дитини сама написала заяву в міліцію про невживання заходів до когось, тому що те, що трапилося, сталося через її власну необережність. До того ж щодо матері склали адмінпротокол за залишення неповнолітньої дитини без нагляду", - уточнила Алла Борових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram