ГоловнаСуспільствоПодії

МВС підтверджує тероризм у Дніпропетровську

Але надзвичайний стан в країні не вводитимуть.

МВС підтверджує тероризм у Дніпропетровську
Виталий Захарченко
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що кримінальну справу за фактом вибухів у Дніпропетровську було правильно кваліфіковано за статтею "тероризм".

"Всі ознаки терористичного акту очевидні і кваліфікацію зробили правильно. Підстав говорити сьогодні про можливу перекваліфікацію або про можливу передачу кримінальної справи на розслідування до відомства МВС немає", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Захарченко підкреслив, що міліція сьогодні перейшла до посиленого варіанту несення служби не тільки в Дніпропетровську, а й в усій Україні і робить все для того, щоб вибухи не повторилися.

Глава МВС також висловив думку, что немає потреби вводити надзвичайний стан в країні.

"Немає потреби для введення надзвичайного стану", - сказав він.

Як повідомляли, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждало 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. До ранку 4 травня в лікарнях Дніпропетровська залишалися 10 постраждалих від вибухів у п'ятницю, їх життю нічого не загрожує. Порушено кримінальну справу за статтею "тероризм", справу розслідує СБУ. Всі вибухові пристрої були закладені в сміттєвих урнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram