ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ліки для гіпертоніків дорожати не будуть - Богатирьова

МОЗ і фармацевти спільно працюватимуть над поліпшенням здоров'я українців.

Ліки для гіпертоніків дорожати не будуть - Богатирьова
Фото: Алена Мельник

Міністерство охорони здоров'я України та вітчизняні виробники ліків підписали меморандум про співпрацю.

Від імені держави документ підписала міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, від імені фармацевтів - керівники найбільших компаній. Отже, зроблено перший крок у впровадженні пілотного проекту держрегулювання цін на ліки для недужих на гіпертонічну хворобу.

"Пілотний проект розпочнеться 1 червня. Його мета - МОЗ і фармацевтична промисловість спільно працюватимуть з медиками над поліпшенням здоров'я українців, продовженням їхнього життя. Ми беремо на себе спільні зобов'язання. Компанії вироблятимуть необхідну кількість ліків, не будуть підвищувати ціни на медикаменти. Міністерство охорони здоров'я зобов'язується підтримувати діалог з виробниками та громадськими організаціями, забезпечити всім необхідним для своєчасної реєстрації та перереєстрації лікарських засобів", - заявила Раїса Богатирьова.

Міністр також повідомила, що хворі-гіпертоніки зможуть отримати знижки на необхідні їм ліки. Для цього буде достатньо показати в аптеці рецепт від лікаря.

Від імені фармацевтичної галузі меморандум підписали керівники Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", корпорація "Артеріум", ВАТ "Київський вітамінний завод", ЗАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", ВАТ "Фармак" та ВАТ "Луганський хіміко-фармацевтичний завод".

Нагадаємо, в межах реалізації передбачених урядом реформ системи ціноутворення у сфері медицини деякі медпрепарати для українців можуть подешевшати на 20-50%. Передусім це стосується "соціальних" лікарських засобів.

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Фото: Олена Мельник

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram