ГоловнаПраво

Венедіктова відповіла на відкритий лист САП і закликала показати конкретні вироки корупціонерам

За її словами, зараз цього результату буде достатньо.

Венедіктова відповіла на відкритий лист САП і закликала показати конкретні вироки корупціонерам
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова закликала прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури показати "яскраві приклади" судових вироків корупціонерам. Так на своїй сторінці у Facebook вона відповіла на відкритий лист САП.

"Вчора я звернулася до громадськості із заявою про бездіяльність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У відповідь отримала відкритий лист антикорупційних прокурорів. Шановні колеги – прокурори САП. Оцінку роботи прокурора дає суд. Не потрібно виправдань, пояснень, посилань на поважні причини або докорів вашим колегам з інших правоохоронних органів. Наведіть яскраві приклади судових вироків корупціонерам у 2019–2020 роках, за які вам не соромно, якими ви можете пишатися, або хоча б за п'ять років вашого існування", – написала вона.

Венедіктова додала, що цього результату зараз буде досить.

Нагадаємо, що генпрокурорка Ірина Венедіктова звинуватила керівництво і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в бездіяльності й пообіцяла відреагувати на це. Вона повідомила, що в резонансних та актуальних провадженнях, у яких підозри були повідомлені ще два-чотири роки тому, досі не завершено слідство, а винні не притягнуті до відповідальності.

У відповідь на це САП опублікувала відкритий лист, у якому заявила, що Генеральний прокурор і його заступники не мають права давати вказівки співробітникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та здійснювати дії, які стосуються виконання прокурорами повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram