ГоловнаПраво

Ексдиректору "Укрмедпроєктбуду" повідомили підозру в завданні 30 млн збитків у справі "Охматдиту"

Ці кошти мали використовуватися для будівництва нового корпусу лікарні.

Ексдиректору "Укрмедпроєктбуду" повідомили підозру в завданні 30 млн збитків у справі "Охматдиту"
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили підозри в завданні 30 млн збитків державі трьом особам. Ці кошти мали використовуватися для будівництва нового корпусу "Охматдиту", повідомили у пресслужбі НАБУ.

Йдеться про колишнього директора держпідприємства-замовника будівництва "Укрмедпроєктбуд", керівника приватного підприємства-підрядника та голову підприємства, на якому зберігалося обладнання для використання в лікарні (заочно, оскільки його місцеперебування невідоме).

Дії колишнього голови "Укрмедпроєктбуду" кваліфікують за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Керівникам приватних компаній інкримінують злочини за ч. 5 ст 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

"Як встановило слідство, в 2013 році підозрювані у змові фактично сфабрикували документи, які нібито підтверджували постачання інженерного і технічного обладнання для нового корпусу "Охматдиту". Насправді жодного постачання не було і на зберігання його не передали. Але кошти за поставлене виключно "на папері" обладнання підприємство-підрядник отримало", - пояснили в НАБУ.

Нагадаємо, що в червні минулого року оголосили підозру одному з постачальників обладнання для лікарні "Охматдит" у Києві. Його підозрюють у привласненні 1,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram