ГоловнаПраво

Апеляційний суд залишив в силі арешт підозрюваного у справі Шеремета Андрія Антоненка

Він перебуватиме під вартою до 1 червня.

Апеляційний суд залишив в силі арешт підозрюваного у справі Шеремета Андрія Антоненка
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний суд залишив у силі арешт Андрія Антоненка, який є підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомили на порталі Судової влади України.

Колегія суддів розглядала апеляцію сторони захисту на постанову слідчого судді Печерського райсуду Києва від 3 квітня 2020 року, який продовжив арешт Антоненка до 1 червня.

"За результатами апеляційного розгляду постанову судді Печерського районного суду Києва від 3 квітня 2020 залишити без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", – йдеться в повідомленні.

Антоненка підозрюють за ч.3 ст. 28, п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство).

Нагадаємо, що на засіданні 3 квітня сторона звинувачення долучила розсекречені протоколи негласних слідчих дій – матеріали прослуховування телефонів і показання свідків, які заявили, що Антоненко дійсно це говорив.

За словами адвоката підозрюваного Станіслава Кулика, прослуховували двох чоловіків, яких Антоненко не знає, а допитали двох жінок, які нібито є сусідками підозрюваного. "З матеріалів сторони обвинувачення видно: вони сказали, що знають його, як рок-музиканта, він непоганий хлопець, його бачать рідко, і можливо він схожий на людину на відео".

Нагадаємо, організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Ріффмастер). До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

Антоненко є під арештом з 14 грудня минулого року.

Офіс генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив терміни досудового розслідування в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ще на два місяці – до 12 червня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram