ГоловнаПраво

Фігурант справи про вбивство Гандзюк оскаржив рішення болгарського суду про екстрадицію в Україну

Екстрадиція Левіна відкладається.

Фігурант справи про вбивство Гандзюк оскаржив рішення болгарського суду про екстрадицію в Україну
Фото: https://www.flagman.bg/

Олексій Левін (Москаленко), який підозрюється в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, оскаржив рішення болгарського суду про екстрадицію в Україну.

Про це заявив адвокат підозрюваного Михайло Величко.

"Екстрадиція Левіна відкладається, клієнтом прийнято рішення подати апеляцію на рішення Болгарського суду про його екстрадицію на вимогу Офісу ГПУ в Україну", - написав адвокат в Facebook.

У кінці січня 2020 року Олексія Левіна затримали в Болгарії, де він проживав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарська суд заарештував Левіна на 40 діб. Після чого Зеленський обговорив з прем'єром Болгарії його екстрадицію.

Прокуратура наполягала на утриманні під вартою до винесення рішення про екстрадицію. Левін просив суд призначити йому домашній арешт з носінням електронного браслета і заявив, що у нього серйозні захворювання серця. За його словами, він переніс чотири операції.

Пізніше заступник генпрокурора Віктор Трепак заявив, що певні особи не хочуть екстрадиції в Україну Олексія Левіна. За його інформацією, ці ж особи вже забезпечили Левіна необхідним захистом.

22 лютого суд в Болгарії дозволив екстрадицію Левіна.

24 лютого адвокати Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, звернулися до суду з клопотанням відновити провадження щодо нього, яке було припинено через розшук підозрюваного Олексія Левіна.

Антикорупційну активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада дівчина померла в лікарні.

За звинуваченням в нападі на Гандзюк вже засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження було припинено в зв'язку з оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram