ГоловнаПраво

Суд обрав запобіжний захід замовнику підпалу авто журналістки "Радіо Свобода" у Львові

Він може вийти під заставу понад 400 тис. гривень.

Суд обрав запобіжний захід замовнику підпалу авто журналістки "Радіо Свобода" у Львові
Фото: lv.dsns.gov.ua

Галицький районний суд Львова 11 лютого обрав запобіжний захід - 60 діб утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 420 400 грн - замовнику підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Імовірний посередник злочину, яким виявився майор Франківського райвідділу поліції з 22-річним стажем роботи, утік за кордон.

"Це діючий співробітник поліції, і займався він тим, щоб підбурювати виконавця, знайти виконавця, забезпечити його, передати йому кошти за виконану роботу. До речі, виконавець за таку "роботу" отримав 5 тис. грн", - цитує видання прокурора Львівської області Ірину Діденко.

За даними львівських журналістів, чоловік, якого в кримінальному світі знають за прізвиськом "Хромий", - це Вадим Дмитренко. Він багато років займається контрабандою солярки. З оперуповноваженим райвідділу Франківського району Михайлом Чердаком він знайомий багато років.

Якщо підозрюваних визнають причетними до підпалу автомобіля журналістки, їм загрожує від 6 до 15 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 347-1 КК України - "умисне знищення або пошкодження майна журналіста".

Нагадаємо, вночі в четвер, 30 січня, спалили автомобіль Mitsubishi Colt, який належав львівській кореспондентці української служби "Радіо Свобода" Галині Терещук і її чоловікові, журналістові Василю Терещуку. Правоохоронці в Одесі затримали підозрюваного в підпалі 19-річного жителя Хмельницького.

Йому вже повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram