ГоловнаПраво

Суд у справі Труханова перенесли через участь сторін процесу в інших кримінальних провадженнях

Засідання відбудеться 24 лютого.

Суд у справі Труханова перенесли через участь сторін процесу в інших кримінальних провадженнях
Фото: Макс Левин

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду вирішила перенести дату судового розгляду в справі щодо мера Одеси Геннадія Труханова з 5 на 24 лютого.

Йдеться про розслідування внесення даних в декларації за 2015-2016 роки (ст. 366-1 Кримінального кодексу України), повідомили в пресслужбі суду

"Наступне засідання мало пройти 5 лютого, але сторони захисту і звинувачення заявили обопільне клопотання про перенесення дати судового розгляду. Причина - участь представників обох сторін в інших кримінальних провадженнях", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що судді завершили вивчення 11-го тому з 34 існуючих томів матеріалів справи щодо звинувачення мера Одеси.

Нагадаємо, за версією слідства, в 2015 році Труханів не задекларував доходи на 31,46 мільйона гривень, а в 2016 - на 18,81 мільйона гривень. У НАБУ заявили, що одеський мер не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання та відсотки за вкладами в банках.

За вeрсією звинувачення, в декларації за 2015 і 2016 роки Труханів навмисне відобразив нeдостовірні відомості про члeнів сім'ї: вказав тільки матір і дочку, а дружину Тетяну Колтунову - ні.

У жовтні ВАКС отримав кримінальне провадження проти мера Одеси Геннадія Труханова щодо його декларації. На засідання 27 листопада він не прийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram