ГоловнаПраво

Три прокурори у справах Майдану успішно пройшли співбесіди в Офісі генпрокурора

На керівні посади Офісу генпрокурора зарахували 36 осіб, відмовили чотирьом.

Три прокурори у справах Майдану успішно пройшли співбесіди в Офісі генпрокурора
Фото: Сергей Нужненко

Прокурори у справах Майдану Ігор Земсков, Денис Іванов та Яніс Симонов успішно пройшли співбесіди в Офісі генерального прокурора і залишаються на обійманих посадах.

Відповідні результати оприлюднено на сайті відомства.

Загалом за результатами співбесід на керівні посади Офісу генпрокурора зарахували 36 осіб, відмовили чотирьом.

У коментарі hromadske прокурор Ігор Земсков не став розголошувати деталей співбесіди, адже "більшість питань стосувалися розслідувань".

Земсков обійняв посаду заступника начальника третього відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках.

Водночас він зазначив, що залишається працювати над справами Майдану.

"Продовжую займатися процесуальним керівництвом під час досудового розслідування та підтриманням обвинувачення у провадженнях, де я старший групи прокурорів", - сказав Земсков.

Раніше співбесіду успішно пройшов ще один прокурор у справах Майдану Олексій Донський.

Як повідомлялося, під час слухання апеляційної скарги у справі про розстріл Небесної Сотні прокурорів, які підтримували обвинувачення у справі - Олексія Донського, Яніса Симонова, Ігоря Земскова і Дениса Іванова - виключили з групи прокурорів.

Нагадаємо, з 2 січня замість ГПУ в Україні розпочав роботу Офіс генпрокурора. Він охоплює 12 департаментів і 8 окремих управлінь. В Офісі працюватимуть 1,5 тис. службовців замість 2,5 тисячі, які працювали в ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram